ETB Group

ETB Group is in 2003 in Istanbul – Turkije opgericht door Erol Tazegül als off shore contact center en opereert sindsdien voornamelijk in Nederlands- en Duitstalige landen. In 2006 hebben wij onze tweede vestiging geopend en wegens succes en strategische overwegingen zijn er in de afgelopen jaren meerdere gevolgd. Op dit moment opereren wij vanuit verschillende steden in Turkije, waaronder Istanbul, Izmir, Ankara en Antalya.

In off shoring ligt onze kracht. Bedrijven die klant contact processen willen uitbesteden weten ons te vinden omdat wij bewezen hebben vanaf een offshore locatie in Turkije een zeer hoge mate van betrokkenheid te tonen en campagnes succesvol uit te voeren voor een prijs/ kwaliteit verhouding die niet te evenaren is.

Uiteraard spreken al onze contact center medewerkers vloeiend Nederlands / Vlaams/ Duits. Een pré in het contact center wezen is dat al onze werknemers full time werken en er een minimaal verloop is, wat als voordeel heeft dat ze langdurig op projecten kunnen bellen en de corporate identity van onze opdrachtgevers wordt geïnternaliseerd.

Voor ons staat kwaliteit van gesprekken voorop. Supervisors en Project managers zien er continue op toe dat campagnes soepel verlopen en agents worden gemonitored, aangestuurd en gesprekken beluisterd.

In de afgelopen jaren hebben wij namens verschillende bedrijven in uiteenlopende sectoren zoals telecom, energiemarkt, internet service providers, financiële instellingen, charitatieve instellingen, etc. campagnes opgestart en met heel veel klanten contact gehad. Onze referenties spreken voor zich.