Kom jij ons team versterken?

De beslissing om voorgoed of tijdelijk naar Turkije te verhuizen neem je niet zomaar. Honderden anderen hebben deze stap al gezet. Lees hieronder de verhalen van anderen die je zijn voorgegaan.


ANKARA

Semra is 31 jaar en woont en werkt sinds kort in Ankara. In Nederland heeft ze een Management opleiding gedaan. Zij belt voor het verschillende projecten.

Mijn naam is Semra, ik ben geboren en getogen in Noord-Brabant.

Sinds 3 maanden woon ik in Ankara –Turkije. Na het overlijden van mijn vader ben ik in mijn eentje naar Turkije verhuisd. Ik kwam voor het eerst in Ankara, maar ik heb me hier meteen gesettled.

Direct na mijn komst naar Turkije ben ik op zoek gegaan naar een baan waarbij ik mijn Nederlands zou kunnen benutten en al gauw hoorde ik over ETB Group. Ik heb direct gesolliciteerd en kon op korte termijn aan de slag.

Ik voelde me al heel snel thuis binnen de ETB Group. Al je collega`s zijn eigenlijk Nederlands. Je begrijpt elkaar, er heerst een Nederlandse sfeer op de werkvloer, dus voor een nieuwkomer in Turkije is dit ideaal. Veel van mijn collega`s zijn ook mijn vrienden geworden.

Ondanks dat dit mijn eerste job als call center agent is, heb ik me dankzij de goede trainingen en begeleiding mijn functie snel eigen gemaakt. Het is ook leuk dat er regelmatig trainers van de projecten overkomen, zo voel je ook hun betrokkenheid en dat is een leuke ervaring

Al met al, ik heb absoluut geen enkele twijfel over mijn terugkeer naar Turkije en mijn baan als agent. Dankzij mijn werk voel ik me helemaal gesettled in (de voor mij wildvreemde stad) Ankara.

Tegen iedereen die deze stap overweegt zeg ik, DOEN!!

Semra Akgül

IZMIR

Hilal is 23 jaar en woont al bijna 2 jaar in Turkije. Zij belt voor verschillende projecten, maar heeft al bij vele projecten ervaring opgedaan.

Vanaf het moment dat ik in Turkije ben werk ik bij ETB in Izmir. Ik ben geboren en getogen in Nederland.

Ik heb er voor gekozen om in Turkije te wonen en te werken omdat ik altijd al in Turkije wilde wonen. Het is altijd lekker weer en lekker eten.

Mijn zus en mijn verloofde waren de reden dat ik bij ETB ben terecht gekomen. Zij werkt al 6 jaar bij ETB en is callcenter manager in Izmir.

Ik ben zelf verloofd en mijn verloofde woont in Turkije. Binnenkort is onze bruiloft, dan ga ik verhuizen naar Denizli. Daar hebben we ook een vestiging waar ik ook gewoon verder kan werken. ETB heeft momenteel 5 vestigingen in Turkije dus als je even er tussen uit wilt, even een ander stad wilt zien kan je zo ergens anders heen en werken. Wat dat betreft zijn we net een familie bij ETB, maar volgens mij zal iedereen die je ernaar vraagt dat zeggen.

Ik ben heel erg gelukkig in Turkije en ben trots op mezelf dat ik die stap heb gezet om te verhuizen. Mijn familie en vrienden wonen nog in Nederland. Omdat zij daar wonen kom ik af en toe nog wel eens in Nederland maar wil dan zo snel mogelijk weer terug.

Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik verhuisd ben naar Turkije en dat ik bij ETB werk. Ik zou het iedereen aanraden.

Hilal Göktaş

BOSTANCI

Yeliz is 27 jaar en werkt op de Back Office afdeling als kwaliteits medewerker. Zij is jaren geleden begonnen als call center agent bij ETB Group.

Mijn zusje en ik wilden altijd al in Turkije wonen maar onze vader had één voorwaarde en dat was dat we eerst onze opleiding moesten afmaken. Dus dat hebben we gedaan. Ik heb mijn opleiding tot schoonheidsspecialist aan het ROC afgerond en toen kon het gebeuren, vertekken naar Turkije!

We hadden gelukkig al een huis hier wat alleen nog maar gemeubileerd hoefde te worden, dus dat was wel mooi meegenomen. Eenmaal in Istanbul zagen we een advertentie in de krant dat ETB Nederlands sprekend personeel zocht, na onze sollicitatie konden we 3 weken later aan de slag.

We zijn allebei als agent begonnen, maar binnen enkele jaren zijn we allebei doorgegeroeid naar een Back office functie, waar we verantwoordelijk zijn voor de rapportages en kwaliteits monitoring van de gesprekken. Het is echt hartstikke leuk om te doen. Ik heb de hele dag contact met onze opdrachtgevers in Nederland en Belgie, en omdat binnen het bedrijf bijna alleen maar Nederlands wordt gesproken ben je toch een beetje in Nederland.

Als er trainers of zo komen nemen ze gelukkig altijd lekkere dingen mee uit Nederland die ze hier niet hebben, zoals dropjes en pindakaas :)

Nu werk ik al ruim 7 jaar bij ETB. Ik heb hier ook mijn man leren kennen (mijn zusje trouwens ook). Vorig jaar zijn we getrouwd en we hebben samen een hond genaamd Laila. Dus ik heb echt geen spijt van mijn beslissing.

Yeliz Denizmen Yıldırım

ANTALYA

Ulfiye, 29 jaar, werkt met veel plezier voor het Scarlet Project in het Call Center in Antalya. Inmiddels werkt ze al weer 1,5 jaar voor ETB Group.

Mijn naam is Ulfiye Polat, ik ben 29 jaar en woon sinds 3 jaar in Antalya – Turkije. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik heb een MBO opleiding Helpende Zorg & Welzijn gedaan en gewerkt als sociaal pedagogisch medewerker en onderwijs assistent.

Samen met mijn gezin heb ik besloten om zowel economische als morele redenen te emigreren naar Turkije. Om een toekomst op te bouwen voor mijzelf en voor mijn kinderen is Antalya dè stad om te wonen. Hier kan je vooruit kijken en je plannen waarmaken voor de toekomst en daarnaast biedt Turkije perfecte mogelijkheden voor een goede studie van mijn kinderen die nu 3 en 4 jaar jong zijn.

Over het klimaat wat ons dagelijkse leven op een positieve manier beinvloedt hoeven we het niet te hebben. Dat heeft natuurlijk een hele positieve uitwerking op ons leven.

Een van onze intenties was ook om ons leven in Turkije voort te zetten maar tegelijkertijd ook de taal en cultuur te behouden van ons mooie Nederland, waar ik uiteindelijk ben opgegroeid. Na een korte periode van onderzoek zijn mijn man en ik terecht gekomen bij ETB Group waar we telefonische verkoop en Klantenservice activiteiten uitvoeren voor Scarlet, een Belgische provider van internet, digitale tv en telefonie.

Omdat er binnen het bedrijf alleen maar Nederlands wordt gesproken en mijn collega`s ook dezelfde emigratie keuze hebben gemaakt, heb ik het binnen ETB erg naar mijn zin. Ik werk hier al ruim 1,5 jaar heb nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt met wie ik ook buiten het werk om goede contacten heb.

Op deze manier blijf ik verbonden met de Nederlandse taal en cultuur, wat ik uiteindelijk ook meegeef aan mijn kinderen die tweetalig worden opgevoed.

Het maken van de keuze om naar Turkije te emigreren en hier te wonen en te werken is hetzelfde als het kiezen tussen leven om te werken of werken om te leven. Wij zijn voor de tweede optie gegaan: werken om te leven. Want we leven maar 1 keer!

Ulfiye Polat